“Nitelikli eğitim, dijital dönüşüm, veri yönetimi ve kalite esaslı” çalışma süreçlerinde; yenilikçi değişimi, etkin iletişimi, güçlü iş birliklerini, “üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını” önemseyen YÖK tarafından gerçekleştirilecek bu anket çalışması ile pandemi sürecinde verilen uzaktan öğretim süreci tüm boyutlarıyla analiz edilecek.
“Öğrenci” ve “akademisyenler”e yönelik olmak üzere iki ayrı grupla dijital ortamda paylaşılacak anketin önümüzdeki bahar yarı yılı ile ilgili planlamalara da ışık tutması bekleniyor.
Üniversiteler ve diğer paydaşların görüşlerine sık sık başvuran YÖK, bu anketin sonuçlarını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşmayı hedefliyor.
Söz konusu ankette katılımcılara üniversite adı, kayıtlı olduğu program/alan, yaş bilgilerinin yanı sıra uzaktan eğitimde kullanılan araç, online eğitimlerin faydalarına ilişkin çeşitli sorular yöneltiliyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç yaptığı açıklamada anketin 11 Şubat Perşembe günü saat 17.00’ye kadar doldurulması gerektiğini belirtmişti.
Discussion about this post