15-22 Nisan Turizm Haftası, Bolu’da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Etkinlikler kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş belediye önünden başlayıp Anıt Park’ta sona erdi. kortej yürüyüşüne Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Bolu İl Jandarma Komutanı Haluk Saygılı, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara bazı daire müdürleri, otellerin müdürleri ve çalışanları, İzzet Baysal Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri ve AİBÜ Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
Belediye Bandosu eşliğinde belediye önünden Anıt Park’a kadar gerçekleşen yürüyüş sonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay tarafından çelenk sunuldu.
“ADINI GURURLA ANDIĞI VE ANACAĞI BİR YERLEŞİM MERKEZİDİR”
Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay haftanın önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Doğanay yaptığı konuşmasında; “Bireylerin tanınırlığında şehirlerin, şehirlerin tanınırlığında bulundukları büyük coğrafyanın ve bu coğrafyada yaşanan tarihi hadiselerin rolü söz konusudur. Bolumuz, bu anlamda gerek tarihsel süreç içinde anlam kazanan değerleri, gerekse barındırdığı farklı kültürlerle bir kültür kavşağı rolüyle, yaşayanlarının adını gururla andığı ve anacağı bir yerleşim merkezidir.
“OSMANLI TARİHİ İÇERİSİNDE BOLU’MUZ ÖNEMLİ BİR SANCAK KONUMUNDA OLMUŞTUR”
Tarihsel anlamda Hititlerden Frigya’ya, Bitinya Krallığından Roma İmparatorluğu’na farklı kültürleri bağrında yaşatmış Horasanlı Aslahaddin tarafından fethedildikten sonra ise Peçenek, Uz, Kuman Türkleri ile Dodurga, Salur, Bayındır, Yuva ve daha birçok Türk boyunun bir araya geldiği bir ticaret ve kültür noktasıdır” dedi.
Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay konuşmasının devamında Bolu’nun simgeleri haline gelen Yedigöller, Abant Gölü, Seben Kaya Evleri, Mudurnu ve Göynük’te yer alan Tarihi Ahşap Evler, Türk dünyasının önemli destani isimlerinden Köroğlu; yöresel lezzetleri olan Abant Kebabı, Mengen Pilavı, Kabaklı Gözleme, Bolubeyi Tatlısı, Saray Helvası ve Kaldırık Dolması’ndan bahsederek Bolu’nun tanınırlılık ve turizm açısından önemli lokasyonlara sahip olduğunu ve yemek kültürünün zenginliğinden bahsetti. Konuşmanın ardından Bolu Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösteri düzenledi. Tören basit Turizm Belgesi almayı hak kazanan işletmelere belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Discussion about this post